TORSDAG 17 DECEMBER.

Ja vad säger man. Tiden går fort när man har kul. Fyra månader av lisas liv har nu tillbringats i usa/texas/levelland. Ja det har varit fyra riktigt jävla bra månader, fyra månader jag aldrig kommer att glömma.
Men resan tar inte slut här, jag ska bara hem för lite laddning sen ska jag ta mig tillbaka. Men det komme aldrig vara samma sak att komma tillbaka. Min kära vänner Shayla och Crystal kommer inte vara här med sina öppna armar som dom var i augusti. Det är faktiskt något som är bra med amerikanare, här är man inte blyg, vill man någon något så går man fram, det är inte fel att ta första steget. Jag har aldrig förr sagt adjö till en vän, men igår och idag gjorde jag det, det var hårt och några tårar rullade. de var värda tårar.
Men nu siktar vi framåt, halv tolv går bilen till lubbock, 05.oo eller o8.oo går flyget till Houston, vidare till New York, ja sen vill jag lova att vi kommer till Sverige, lördag o7.3o! Ja jag har längtat, ja jag längtar fortfarande. MammaPappaDennisWilma kommer stå där med mina lussekatter, ja tack.
Annars då, jo jag såg två döingar idag, en hund och en fågel, synd om dom, så nära till jul och allt. Jo, det tar en och annan timme att packa, särskilt när man ska ta allt till gymmet och väga också, vill ju vara på den säkra sidan.
Nej jag tycker det ska bli trevligt att komma hem till snö, sen kan jag komma tillbaka till min sommarvärme.
Hejdå USA, Hej Sverige!

Shayla.


TISDAG 15 DECEMBER.

Dagen var dagen det skulle sägas hejdå till mina två kära amerikanska vänner Shayla och Cristal. Men jag tycker inte om hejdå, så vi väntar tills imorgon bitti istället. Men för att känna oss nära, titta vi allafall på The green mile. Ja den filmen kan jag se hur många gånger som helst, men inte en gång till på amerikansk tv. Det tog oss fyra timmar att se filmen, fan för reklam. Plus att glassen på sonic var en besvikelse. Har bestämt mig att jag ska hinna med en sista cinnamon roll innan jag drar mig hemmåt iallfall.
Äh ska nog hinna med ett till avsnitt av fagervik innan jag somnar.


MÅNDAG 15 DECEMBER.

Ja så var sista final avklarad. Ja det känns som jag är på väg fast jag inte åker förens på fredag. Bara en liten engelskaläxa sen är det tammefanemig jullov. Var länge sen jag hade jullov, känner mig som ett barn igen. Hur underbart är det inte med jullov? Allt bra på en och samma gång.
Kvällen avslutades iallafall med glass med mina flickor och allt för många avsnitt av livet i fagervik.

Fyra dagar...


LÖRDAG 12 DECEMBER.

Lisa sov rekord länge, och det kändes bra för en gångs skull. Så det blev frukost till lunch.  Ännu bättre blev det när solen värmde, jag tycker om att ha shorts i December.
Shayla började sen påminna oss om att hon drar, drar och inte kommer tillbaka, likaså Crystal Crystallen. Jag höll tillbaka en tår och vi drog till Mc donäld's istället. Järngänget på fem. Shayla, crystal, Malory, Paulina och jag, Lisa. Sen blev det singstar och guitarhero hela kvällen.

Varför känns det alltid som bäst när det drar sig mot sitt slut?

 

Super viktiga bilder,som kommer förändra ditt liv.


 


FREDAG 11 DECEMBER.

Amerikanskt drama.

Ja vad säger vi,..

Kvällen började iallfall på ett hotellrum med en tjej som för förtjust i en kille som raggat på henne men tyvärr redan hade en tjej. Tjejen gjorde allt för att få lite kul, men killen så ifrån och drog, tjejen börja gråta. Vi blev hungriga och tog en liten sväng till Mc donald's., Jag är fortfarande sjukt glad hur mycket man kan få för pengarna här. Jag fick känslan av att man måste köpa mer bara för att det är så billigt, men jag bet ihop. Tillbaka till hotellet. Tre nya typer hade kommit, en alldeles för full tjej, ja ni vet när man måste hänga med huvudet ner i en papperskorg för att man inte vet när man kräks, en sån tjej,. Sen skulle en tjej kärleksförklara sig men hon fick inte tillbaka det hon hade väntat sig, hon försvann. Hittade henne senare med en skum man som pratade om demoner. Får inte glömma att vi försökte oss på en stockholmboogie, skyller på att det var för lågt i tak.
Ja visst var det en trevlig kväll men jag och Paulina kände ändå för att dra oss hemmåt. Övertalde grabbarna, och vi var på väg. Men efter en bit så skulle dom tillbaka och kolla vad den där skumma typen hade förvandlat tjejen till. Vi blev förbannade och sa att det finns konstiga typer, inte mer med det. Jag tror faktiskt att det är samma tjej som sitter här i baksätet som när vi åkte hit. Hem kom vi,..
America....

Göra stora saker av små ting, har inte riktigt förstått mig på det.

Men det var en trevlig kväll, jag har inget att klaga på.


TORSDAG 11 DECEMBER.

Jag måste sluta tänka på att jag ska åka hem, för tiden går sjukt mycket saktare då. Men vafan det är ju bara sju dagar kvar nu. Ja man blir tokig!
Annars då, jo bra dag, musikprov-bra, ingen mer collegelearn-bra, träning- bra, pluggat satan-bra. Nu är det bara matte-final kvar på måndag!
Sen fick kvällen avslutas med filmen snatch.


ONSDAG 9 DECEMBER.

Vet ni varför våra cheerleaders inte göra några fräna hopp? Det kan jag tala om, dom äter alldeles för mycket brownies. Det har Lorianne talat om för mig.
Annars så berätta coach att det var 16 minus grader i morse, jag tyckte det drog lite mer än vanligt om öronen. 
Imorgon har lisa två lektioner, på måndag har jag en final, sen är det slutt på skolan! Så jag kan hänga på Wal Mart i tre dagar, drömmen.

Ikväll var vi och kolla på Malory som sjöng, ja det var hur bra som helst.
Nu kör jag sista tvätten innan jag lämnar över det där till mamma igen. Ja det är sant, hon gör det mycket bättre.
Imorgon åtta dagar...

Jag har räknat ut att vi har tolv granar i entren till våran dorm. Inte illa.

TISDAG 8 DECEMBER.

Jag lever.
Idag kom den laskiga mannen fram for hundrade gangen och ville prata. Idag hade han kommit pa att jag var en san fin tjej, sa jag skulle fa en bra man och en fin familj, ja han kande det pa sig. Jag tackade och ville att han skulle ga. Jag vill inte ha nagra fler konstiga gurkskivor med majonas pa av dig! Jag vet inte hur man ska vara otrevig mot nagon sa otack trevliga varelese.
Det enda som cirkulerar i mitt huvud nu ar hur man ska fa tio dagar att kannas som tva. Jag vill hem nu, inte for att jag inte trivs utan for att jag vill kanna mig hemma, hemma i mitt eget hus.
En dalig ovana jag rakat borja med ar ocksa att ta en nittio minuters nap vid sex pa kvallen, det resulterar bara i att jag inte kan somna nar jag val ska lagga mig, men hur skont ar det inte att somna och vakna upp med hela trojan nerslemmad. Bara for att jag inte kunde somna holl jag pa att bli dodad av Shayla tolv pa natten for att hon trodde att det var jag som hade gjort hitler-mustasch pa henne kort. Nej du!


MÅNDAG 7 DECEMBER.

Ja jag fick lov att kolla lite adventskalenderavsnitt som jag missat under helgen, kan ju inte sitta på julaftonsmorgon och inte sett alla. Det här är enda sättet jag kan få lite svensk julkänsla på, viktigt. Plus att prata med mamma och pappa på skype när dom bakar lussekatter, och pappa ska visa hur bra han satt ner russina...

Annars då, jo visst var det sex minus grader idag, jo visst sprang vi 150ingar i kylan plus gym. Ja det var kallt, och ja jag har känt kyla förut., Jag och Paulina översatte fint " Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"
Texasborna plus alla ö-människorna tyckte vi var kalla, tolka det som ni vill.

Imorgon är det elva dagar kvar, elva dagar tills man står på svensk mark igen efter fyra månader. Börjar försöka förstå hur fort tiden gått, men jag förstår inte. Lika bra att gå och lägga sig igen och känna att man är närmare hemma än var man var dagen tidgare...


Bilden säger hur lycklig man kan vara.

LÖRDAG 5 DECEMBER.

Bra lördagar är bra att ha.
Tog mig en frukost i min ensamhet, sen blev det till att kolla på åter till cold mountain igen, bara för att det är min älsklingsfilm. En kycklingburgare och sen tog vi oss till Lubbock med Crystal och Malory för en sista julklappsinhandling. Skönt, för nu är jag nästan klar, bara en sista finslipning på Wal Mart.
Blev även några vingar på Buffalo Wild Wings, göttans.
Blev en liten nap på två och en halv timme, shopping tar mer än vad man tror.  Och på lördagar är det lagomt att prata med Dennis när han kommer tillbaka från krogen. Mys.
En kvällspromenad till Mc donald's för en kaffe med Paulina satt rätt fint.
Och sen  må ni tro! Lisa Forsberg åkte polisbil för första gången i sitt liv. Vi var alltså på väg tillbaka till skolan, och jag kände att en polisbil åkte förbi, inte mer med det. Men sen svänger han och kör mot oss, han vevar ner rutan och vi hejar glatt och fortsätter. han skriker tillbaka oss och undrar varför vi går själva ute så här sent  ( runt22 ), ja vi har ju varit på Mc donald's säger vi. Tjejer ska inte gå ute själva så här sent, så han kör oss tillbaka till skolan, ja det var väl bara att tacka. Skulle ha visat honom min ny införskaffade pepparspray, han hade blivit stolt!
Heartbreakhotel och cloettas julskum fick avsluta en bra Lördag.




FREDAG 4 DECEMBER.

Hej fredag!
Frukost, study hall, träning, lunch, träning, middag, lubbock och bio.
Filmen var Brothers, bra film, men alldeles för sorlig. Sågs iallfall med Paulina, Malory, Anthony, Mitch och Robert. Ja det blev godaste glassen sen också. Hej då fredag.

TORSDAG 3 DECEMBER.

Ja det är sanning, imorgon o7.5o är det exakt två veckor kvar tills jag sitter på flyget hem till mitt Sverige. Det  hade inte gjort något om det var nästa fredag eller fredag imorgon.
Men julstämningen börjar ta sig lite här i Levelland tack och lov. Snön låg kvar på backen idag.  Sen så får vi ju ständigt höra tjajtet om att det här är ju ni vanan vid, det här kan väl inte vara kallt för er. Jo visst fan är det kallt när det blåser som aldrig förr. Hellre dalarnas -20 grader.
Ja torsdag är en bra dag för det betyder helg!


ONSDAG 2 DECEMBER.

I ren panik av att åka till Wal Mart så fick det bli en liftning, men det var Paulina som skötte snacket. Mamma du kan vara lugn det var en ung dam.  Tre timmar och 30 minuter rinner iväg rätt fort på min älsklingsaffär. Sen var det bara problemet att komma hem igen. Jag spana in bästa äldre tanterna, så paulina gå fram till dom. Så vi drog ihop en historia om att mobilerna var urladdad och att vi inte kunde ringa vår vän för skjuts. Snälla tanterna körde oss tillbaka och ville gärna ta med oss på en shoppingtur innan vi åker hem till jul, så vi bytte nummer och det var bara att ringa om det var något vi behövde hjälp med. Amerikanska tanter kan vara bara att ha!

Nu är bara problemet hur vi ska få hem allt till jul, började känna på allt och funderade på vilka saker som kändes som ett mjölkpaket, allt för många tydligen. Får ju faktiskt bara ha 48 mjölkpaket med mig hem.

Nu är det läggdags men Paulina läser massa texter som hon skrivit så det är svårt att slita sig...




TISDAG 1 DECEMBER.

Hej då sommar, Hej vinter, snö, kyla och blåst.  Jo det är sant, det snöar i Texas.
Men jag måste erkänna att det spratt till lite i kroppen när jag såg snön falla när jag gick till musiken, log lite för mig själv.
Så har ju texasborna lite svårar att hanterta snö/kyla, så istället för att ta på sig lite mer kläder fick vi köra 90 minuterns armstyrka i gymmet = träningsverk in i bena. Det gör ont.

Dagens höjdpunkt var ändå Julkalendern. Superhjältejul! Ingen jul utan julkalendern. Jag tror att det kan bli bra.




MÅNDAG 30 NOVEMBER.

Sista November vill jag lova. Och det betyder att det är nitton dagar kvar tills Lisa landar på svensk mark. Det betyder också att imorgon är dagen när adventskalendern börjar. Sugen, om jag är.
Att få paket på posten är nog det bästa jag vet, nästan. Man blir lycklig i hela kroppen!

Det sägs även att det kan bli snöstorm imorgon, spännande, bara att vänta och se.  Så nu tror jag faktiskt att det är slut på sommaren på riktigt, men man vet aldrig med Texas.



Tack Mamma och Pappa, ni vet vad jag behöver ni....


SÖNDAG 29 NOVEMBER.

Idag var bara en åka-hem-dag.
Jo visst fan snöade det också, men bara lite amerikanskaflingor.Inte sånna där underbara svenskaflingor som man är van vid.
Var rätt skönt att komma tillbaka till mitt lilla rum, men allt för tomt utan Paulina.



Pappa du skulle älska den här röran...

RSS 2.0